Pages

Sunday, September 18, 2016

Tarta de smochine si mure NO bake & NO guilt:)

Este o tarta fara zahar, fara oua, fara gluten, fara lactate dar cu foarte mult bun gust:)
Nu are nimic din ce ne place atat de mult, si totusi va promit ca o sa placa si asa in varianta No guilt. Sa nu va mai spun ca se face si foarte rapid, ne avand timp de coacere.

Ingrediente:

Pentru crusta: 2 pumni de nuca macinata, 150 gr nuca de cocos, 150 gr stafide lasate in apa minim o ora, scortisoara dupa gust.
Pentru umplutura: 1 kg smochine, 100 gr mure, sucul de la 1/2 lamaie, scortisoara, nucsoara, cardamom, cuisoare, ghimbir razalit, cateva firicele de cimbru, optional, pentru decor.

1. Intai de toate lasam stafidele in apa minim o ora.  Macinam nuca si adaugam in mixer si stafidele scurse de apa. Eu nu arunc chiar toata apa de pe ele. Mai las putin din ea, astfel amestecul de nuca si stafide se face mai moale. Daca vreti puteti adauga si ulei de cocos ca si liant, dar eu am zis ca sunt destule grasimile sanatoase din nuci, sa nu mai adaug. Asadar am folosit apa de pe stafide. Intr-un bol amestecam amestecul de nuca si stafide cu nuca de cocos si scortisoara. Apoi cu mana umeda presam toata masa intr-o forma de copt cu inel detasabil. Lasam la frigider 20 min.

2. Pentru umplutura, ori folosim gemul de smochine fara zahar ori facem un sos nefiert din ingredientele lui. Optand pentru varianta sos crud, veti avea o tarta raw vegan. Puneti 500 gr smochine, sucul de la o jumatate de lamaie si condimentele intr-un blender si mixati. 
Intindem sosul sau gemul peste crusta, apoi taiem felii subtiri restul smochinelor si le asezam deasupra tartei. Punem si cateva bucati de mure, iar apoi, optional, presaram si frunzulitele de cimbru proaspat.

Savurati! Giovanna

reteta publicata intai pe www.ironteam.ro

No comments:

Post a Comment