Pages

Tuesday, September 22, 2015

Somon in crusta de ierburi cu piure de mazare si menta

Ingrediente somon:

file de somon proaspat
1/2 lamaie
3 - 4 linguri seminte de canepa
1 catel de usturoi
2 - 3 lg ulei de masline
salvie, busuioc, cimbru lamaios(daca este, daca nu si normal), oregano
sare si piper

Ingrediente piure mazare:

500 gr mazare, eu am avut congelata
1 catel de usturoi
menta proaspata dupa gust
sare
ulei de masline
piper rosu, optional
 
1. Intai de toate punem la fiert cu putina sare mazarea. Intre timp pornim cuptorul si pregatim somonul.
In vasul robotului de bucatarie pisam sucul de lamaie, uleiul de masline, semintele de canepa, usturoiul si restul ierburilor pana cand obtinem o pasta. Saram si piperam somonul, intindem peste pasta obtinuta si il dam la cuptor aprox 15 minute. 

2. Din nou in robotul de bucatarie, punem mazarea fiarta cu putin din apa in care a fiert, putin ulei de masline, sare, usturoi si frunzele de menta si pisam pana cand obtinem un piure. 

3. Serviti impreuna pe platou, adaugati putin piper rosu daca doriti. Foarte bun!!!!!!


 Savurati! Giovanna

reteta publicata intai pe www.ironteam.ro
 

No comments:

Post a Comment