Pages

Wednesday, September 18, 2013

Naut picant

De data asta rontaim in fata televizorului:)
Ingrediente:

2 conserve de naut
f putin ulei de masline
piper
boia picanta
rozmarin macinat
cimbru uscat
sare

 Scurgem nautul din conserva si tapetam tava de cuptor cu hartie de copt.
Punem nautul in tava, stropim cu f putin ulei de masline, presaram peste boia, piper, cimbru si rozmarin.  Amestecati cu mana ca sa va asigurati ca toate boabele sunt condimentate si introduceti la cuptor timp de 1 ora.
Sarati cand il scoateti de la cuptor.

Fenomenal de bun!!!

Savurati! Giovanna


Nautul este foarte bogat in proteine, aproximativ 25% contine aminoacizi vegetali, aproximativ 60% zaharuri cu absorbtie lenta, maxim 5% grasimi, iar restul sunt:
- Magneziu;
- Cupru;
- Calciu;
- Zinc;
- Fosfor
- Vitamine din complexul B
- Acid folic;
- Mangan;
- Triptofan etc.

Avand un continut de nutienti variat, nautul este util in:
- Favorizarea normalizarii tranzitului intestinal, fiind util atat in constipatie cat si in scaunele lichide;
- Favorizeaza peristaltismul intestinului gros si intervine in detoxifierea (purificarea) colonului;
- Previne anemiile prin continutul de acid foloc si vitamine din complexul B;
- Scade colesterolemia;
- Scade LDL – colesterolul rau;
- Previne dislipidemiile;
- Reduce riscul bolilor cardiovasculare;
- Reduce tulburarile de somn;
- Scade riscul de cancer de colon;
- Are efecte antioxidante moderate, in special prin continutul de mangan;
- Este util in curele de slabire, avand foarte putine calorii;

No comments:

Post a Comment