Pages

Wednesday, May 1, 2013

Fresh de sfecla

1 sfecla rosie, 2 morcovi mari, 2 mere mari in storcator si la sfarsit adaug sucul de la o lime.
Foarte bun si satios. Ideal ca si snack-ul dintre mese.
Savurati! Giovanna

Sfecla rosie - Cercetatorii spun ca sucul de sfecla rosie este unul dintre cele mai puternice remedii in tratarea cancerului si a leucemiei. Sfecla rosie contine vitaminele A, C, E, vitaminele din complexul B, si minerale precum fier, cupru, zinc, iod, calciu, si potasiu, apoi, amidon si hidrocarburi.

 Pe langa aceasta multitudine de minerale si vitamine, extrem de necesare pentru functionarea corecta a organismului, sfecla rosie mai contine si resveratrol, considerat a fi cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum.
Resveratrolul se gaseste de regula in fructele si legumele de culoare inchisa, mure, prune, struguri negri, ridichea neagra, ceapa rosie. Este o substanta antitumorala care are darul de a incetini, cu pana 50% inmultirea celulelor cancerigene sau poate chiar sa le si opreasca, stimuleaza inmultirea celulelor sanatoase si capacitatea lor de regenerare. 

Sucul de sfecla rosie imbunatateste metabolismul, combate anemia si are efect de detoxifiere a ficatului ajutandu-l să distrugă grăsimile depozitate. In sfecla rosie se gaseste o combinatie unica de sodiu si calciu (10:1), ceea ce contribuie la dizolvarea calciului si eliminarea excesului lui din organism. Sfecla roşie are un intens efect de energizare şi de remineralizare a organismului.

Nu va faceti probleme – nu va veti ingrasa mancand sfecla. Chiar daca este dulce, sfecla rosie are are putine calorii – o cana (adica 170 grame) contine numai 75 calorii.

No comments:

Post a Comment