Pages

Sunday, February 6, 2011

Quiche cu somon afumat si praz


Eu fac quiche destul de des, dar aceasta este prima data cand il fac cu somon afumat. Citind postarea Andreei, mi-am zis trebuie si eu sa il incerc si eu. Fac o supa de somon afumat cu praz, combinatie care ne incanta deci de ce nu si intr-un quiche?

 Pentru aluatul fraged eu am folosit: 1 ou, jumatate de unt, aprox 200 gr faina alba, sare si o lingura mare de smantana fermentata.

 Am amestecat toate ingredientele si am obtinut un aluat pe care l-am pus la frigider minim o ora.

 Dupa ce am tinut aluatul la firiger il intindem si tapetam o forma de tarta unsa cu unt cu  el. Eu l-am intepat cu furculita pe alocuri.

 Am taiat rondele 3 fire de praz si le-am prajit putin in unt iar apoi l-am pus peste aluat. Data viitoare am sa pun prazul crud. Eu fac un quiche cu ciuperci si ceapa verde, si folosesc ceapa cruda. Imi place mult mai mult gustul decat prajit.

 Am pus peste bucatile de somon afumat. 

Am amestecat 3 oua cu o cutie cream cheese. Eu am pus si o lingura de smantana care imi ramasese de la aluat.

 Am turnat amestecul in forma si am pus peste boabe de piper rosu dupa care am pus forma la cuptor.

 Si aici, o poza in timp ce asteptam salivand langa cuptor sa se faca:)

Pofta buna! Giovanna

3 comments:

  1. arata tare bine///ma tenteaza si pe mine!!!:))a fost buna?:)

    ReplyDelete
  2. @ just me - a fost tare buna. dar parca imi placea mai mult adac nu caleam prazul. am simtit mult gustul de prajit si mie nu imi place. dar fiecare cu gusturile lui. stii tu mai bine ca mine ca schimbam multe intr-o reteta foarte des:) te pusi scumpa. mai poti?

    ReplyDelete
  3. Noua nu ne place somonul afumat asa ca pot incerca cu altceva...ciuperci sau piept de pui.
    Pupici

    ReplyDelete